We gebruiken op de Kristal verschillende vormen van communicatie.

Persoonlijk contact
  • Informatieavond
    Aan het begin van het jaar is er een ouderavond, waarop u informatie over school en de groep van uw kind krijgt en kan kennismaken met de leerkracht van uw kind, het onderwijsondersteunend personeel en andere ouders.
    Ouders/verzorgers van schoolverlaters en groep 7 krijgen ook uitleg over de schoolverlatersprocedure.
  • Startfeest
    Een het begin van het schooljaar is er in startfeest, zodat u de ouders van klasgenoten van uw kind kunt leren kennen. Een fijne manier om het schooljaar te starten!
  • Het startgesprek
    Als uw kind enkele weken op school zit, nodigt de leerkracht u uit voor een startgesprek. Hierin kunt u nader kennismaken en bespreekt u het ontwikkelingsperspectief (OPP) van uw kind.
Uw kind kan (deels) aanwezig zijn bij het gesprek, afhankelijk van zijn of haar leeftijd.
  • Rapportgesprekken
    Twee keer per jaar bespreekt u met de leerkracht de ontwikkeling van uw kind. In dit gesprek evalueert u het OPP en stelt het bij voor het komend halfjaar.
  • Tussentijdse contacten
    De lijnen tussen ouders en leerkrachten zijn kort. Als er behoefte is aan contact, kan dat persoonlijk, telefonisch of per e-mail.
  • Inloopochtend
    Vrijwel iedere woensdag voor een vakantie is er een inloopochtend. U kunt dan het werk van uw kind bekijken. Deze ochtend vindt plaats van 8.30 tot 8.50 uur.
  • Koffie-ochtenden
    Een aantal keer per jaar organiseren de klassenouders een koffie-ochtend, waarop ouders elkaar kunnen ontmoeten. Soms is er een speciale activiteit.
  • Time to shine
Gedurende het jaar treden alle groepen een keer op. Hiervoor worden ouders/verzorgers uitgenodigd.
  • Thema-avonden: per jaar bekijken we of er een inhoudelijk thema is waar ouders voor worden uitgenodigd.

Schriftelijke communicatie
Om de week verschijnt op vrijdag de nieuwsbrief: Kristal Helder. Wij verzenden de nieuwsbrief digitaal. Als u geen e-mailadres heeft, geven we uw kind een papieren versie mee.
Soms is er een tussentijds bericht, bijvoorbeeld over vervanging van een groep. Dit bericht versturen wij per mail.